Nie ma co się szczypać jest karnawał i jak co roku strony kulinarne zalewa fala przepisów na pączki, chrusty, faworki i inne tego typu przysmaki. Trochę mi nie po drodze na ten czas zapodawać przepis na te kaloryczne, choć smakowite kąski...więc, postanowiłam że dzisiaj postawię na coś wręcz przeciwnego. W szafce od dłuższego czasu zalegała mi soczewica, której nie zmieściłam w pojemniku. Zazwyczaj takie resztki lądują w zupie, lub jakieś paście do chleba. Tym razem wymyśliłam inne zastosowanie soczewicy w mojej kuchni. Przyznaję, że rzadko ale jednak kupuję czasem gotowe przekąski, choć nie jestem ich fanką. Zdecydowanie wolę stać w kuchni kilkanaście minut dłużej i przygotować domowe chipsy z piekarnika, lub frytownicy. Dzisiaj przedstawię wam moją wersję przekąski, która odmieni wasze spojrzenie na strączki i nawet jeśli nie lubicie smaku soczewicy to zapewniam, że w tej przekąsce jej nie wyczujecie. Jedynym poświęceniem z waszej strony będzie...
Święta to czas który spędza się przede wszystkim z rodziną. Jeśli macie małe dziecko i nie wiecie jak spędzić te dni dobrze z niemowlakiem, polecam wam przeczytać ten artykuł https://whisbear.com/pl/blog/10-rad-ktore-pomoga-ci-dobrze-przezyc-swieta-z-niemowleciem/ . Znajdziecie tu na pewno sporo przydatnych i wartych uwagi informacji na ten temat
OdpowiedzUsuń