Witajcie w nowym roku. Nowy rok przyniósł mi nowe wyzwania. Zostałam ambasadorem marki ALDI i niemniej wpis ten stanowi integralną część mojego udziału w kampanii.
Wszystkie składniki kupicie w jakimkolwiek sklepie stacjonarnym, ale jako że wpis będzie lokował konkretny produkt i sieć marketów marki ALDI polecam kupić wszystko właśnie tam.
Moja zapiekanka jest wzorowana na "Nürnberger Bratwürste" a konkretnie Drei im Weckla , czyli kanapce rodem z Bawarii.
Oczywiście moja ma zdrowe dodatki pod postacią świeżych warzyw i sałaty rukoli.
Tradycyjnie kanapka Drei im Weckla to podłużna bułka z dużą dozą musztardy oraz trzema grillowanymi kiełbaskami norymberskimi.
Główne skrzypce w kanapce grają kiełbaski Norymberskie, które są małe, i bardzo dobrze przyprawione. Charakterystyczne dla nich również jest to, że pachną majerankiem i dzięki niemu mają niepowtarzalny smak.
Zatem zapraszam po przepis:
Składniki :
1 średnia bagietka
2 sztuki Kiełbasek norymberskich HoWe
1/2 czerwonej cebuli
1 łyżeczka musztardy
garść rukoli
plasterek żółtego sera
Wykonanie :
1. Bagietkę przecinamy na pół w dolnej części wydrążamy miąższ i smarujemy musztardą.
2. Kiełbaski nacinamy z jednej strony w kratkę i podpiekamy na patelni grillowej tak by się delikatnie zrumieniły. Cebulę kroimy w pióra a pomidorki w plastry lub ćwiartki.
3. Na dno wykładamy rukolę na niej kładziemy kiełbaski i pomidorki na wierzchu dodajemy cebulkę i plasterek sera podzielone na mniejsze kawałki. Całość zapiekamy w 180 st przez 1 minutę do lekkiego podgrzania.
Smacznego !
Kuszące jedzonko ;)
OdpowiedzUsuń