Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z maj, 2016

Bezglutenowe odwrócone ciasto limonkowe z bananami,

Idealne ciasto na weekend powinno być lekkie, ale i smaczne. Dzisiaj proponuję ciasto odwrócone na białkach z limonką i bananami. Ciasto jest bezglutenowe.Cechą tego wypieku jest jego puszysta konsystencja oraz cytrusowy smak, który dobrze komponuje się z bananami. Wykonanie ciasta jest szybkie,a ciasto nie przysparza kłopotów podczas pieczenia, pomimo użycia mąki ryżowej. Przepis świetnie sprawdza się w sytuacjach, gdy zostają wam same  białka do wykorzystania. Zatem zapraszam was do spróbowania i przetestowania przepisu.    Składniki :  3 białka  szczypta soli  0,5 szklanki drobnego cukru do wypieków  0,5 szklanki mąki ryżowej skórka starta z jednej limonki  sok z połowy limonki  1 łyżka oleju kokosowego lub rzepakowego 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia  1/4 łyżeczki sody oczyszczonej  Ponadto :  1 banan dojrzały sok z limonki lub cytryny 2 łyżki rodzynek  4-5 sztuk suszonych moreli  Wykonanie :  1. Limonkę sparzyć we wrzątk

Łączna liczba wyświetleń